EI PALUUTA ILMAN POKAALIA

Taas oli se aika vuodesta, että täytyi lähteä kokeilemaan taitojaan Stockholm Openissa. Eikä turhaan lähdettykään.

Niinkuin Hannes Kolehmainen tällä areenalla 94 vuotta aiemmin, Antti ei tyytynyt himmeämpiin pokaaleihin, vaan kävi pokkaamassa Classic High Score Cupin kirkkaimman pystin.

Pääkilpailun karsintakierrosta en paljoakaan joutanut kuvaamaan, kun täytyi keskittyä omaan pelisuoritukseen. Kovasti koetin rytkiä kotoa tutuilla koneilla, mutta sitä täydellistä kolmen sarjaa vaan ei nyt irronnut, kisan paras tulos kovasti kotikoneesta poikkeavalla Creaturella kuitenkin. Mutta Antti sentään oli karsinnan 23. ja pääsi finaaliin asti.

Finaalissa tuli Antille vastaan Ruotsin Johan JOS Småros. Peli AFM:llä meni Ruotsiin, Draculalla Suomeen ja sitten Doctor Whossa Johan harmittavasti keräsi Antin sytyttämät featuret niin peli oli siellä pelattu.

Pääkilpailun finaalia pelattiin pitkälle yli puolenyön. Tässä kisan paras naispuolinen pelaaja Helena YOO Walter lätkii ylävitosia otettuaan luulot pois Hollannin Paul PFJ Jongmalta.

Pääkilpailun voittajaksi selviytyi lopulta Ruotsin Fredrik FL Lindberg. Onnea!

Oli päätetty, ettei Classicin finaalia aloiteta ennenkuin kaikki osanottajat vapautuvat pääkisan finaalista. Oli siinä kyttäämistä. Lopulta sentään päästiin alkamaan. 9 finalistia ja jätkänshakkityyliset kolme kolmen pelaajan välilohkoa. Antille tuli ensin vastaan Ruotsin Per APB Holknekt ja Yhdysvaltojen Chris CLN Newsom ja pelinä Ballyn Monte Carlo. Tästä 2 pistettä.

Seuraavaksi pelattiin Ballyn Star Trekiä. Kuten Classicissä on usein vaarana, kone sekoili kesken pelin ja vaihtoi pistelaskun Chrisin taulusta Antille kesken kaiken. Antti oli kuitenkin niin hyvässä johdossa jo ennestään, että antoi tämän mennä ja Chrisille annettiin yksi ylimääräinen pallo. Sekään ei kuitenkaan riittänyt, Antille 3 pistettä.

Tässä otetaan kuvia Pinball Newsiin.

Sitten tuli tämän kirjoittajan pikkupoikana paljon pelaama Ballyn Capersville. Antille tästäkin 3 pistettä ja finaalipaikka.

Finaali. Fireball, vastassa viime vuoden Nemesis Jörgen IFK Holm ja Linus S P Jorenbo. Antilla jo 3 pistettä ensimmäisestä koneesta. Antti pelaa viimeiseen tauluun ja on muiden pelattua noin 3000 pistettä IFK:n takana. Tässä pelissä voi helposti jäädä yhdellä pallolla jopa alle 1000 pisteen. Mutta Antti saa täydet 3000 jo yläkentän Skill Shot -rampilta ja peli ratkeaa ja niin ratkeaa tässä kohdassa toimittajan housutkin! Jörgen ja Linus pelaavat vielä kakkossijasta, Antti on jo varma voittaja ja toimittaja häippäsee hetkeksi takavasemmalle oikomaan vetskarin hampaita.

Yleisö ei vielä tajunnut, että peli on selvä niin Antti pelasi pelin loppuun asti raikuvien aplodien puutteessa. Kuitenkin selvät numerot.

Classicin palkintojenjako kolmelta aamulla. Julkineuvotkin oli jo menneet, niin sitten lähdettiin lontimaan kohti hotellia ja Stadionin portilla otettiin tuo ylinnä näkyvä kuva. Pandavärinen farkkuvolvo risteili taustalla.

Kyltti jota ei hirvattu pölliä.

Parempi olikin, taustalla näkyvä rakennus kuuluu nimittäin Ruotsin Sotilaskorkeakoululle ja epäilemättä se pandavolvokin kyttäili jossain lähettyvillä vaikkei sitä juuri kyltin kohdalla missään näkynytkään.

gonzoili 29.5.2006 Sampo.

Samma på svenska