SEURAN TUOMO YLÖSELLE 4. SIJA PAJATSON SM-KISOISSA.

No niin. Olisi pitänyt uskoa kuunnella vanhempien ja opettajien huolestuneita varoituksia. Olisinpa käynyt säännöllisesti parturissa, syönyt kiltisti aamupuuroni enkä ikinä olisi mennyt kulmille lipittämään keskiketterää koulusta erotettujen kavereiden kanssa. Olisinpa kuuliaisesti tehnyt niinkuin sanotaan enkä vetelehtinyt flipperihelveteissä niin ei olisi koulutodistukseenkaan tullut voimistelusta nelosta. Minua kyllä varoitettiin, että tuolla menolla päätyisin jonakin päivänä urheilutoimittajaksi. Ja entäs nyt? Tähän on tultu. Auktoriteettien maalaamat uhkakuvat ovat nyt käyneet toteen. Siispä: raportti pajatson suomenmestaruuskisoista...

Pienen Suomen pienen Kyyjärven viisitoista minuuttia maailmanmainetta perustuu 20-pennisillä, siis niillä pronssisilla, joissa on kuvattuna se Espoon Kauklahdessa vieläkin kituutteleva vänkyräpetäjä, pelattavan rahapelin perinteen vaalimiseen. Täällä on säilytetty tämmöinen kansanterveyden tukipilari, ja vuosittain järjestetään täällä myös lajin SM-kisat.

Armon vuonna 2002 kisat osuivat heinäkuun 13. päivään, ja lähtivätpä sinne seuraa edustamaan Antti, Henkka ja Tuomo.

Mukaan otettiin 50 pennin pajatso siltä varalta, että matkalla täytyy harjoitella.

Lauantaipäivänä paikallisessa ostoparatiisissa järjestetty kisa kokosi paikalle innokkaan yleisön.

Henkan tyylinäyte.

Helppo myhäillä: kunniakas 4. sija.

Viralliset valvojat seurasivat kilpailun kulkua silmä tarkkana.

Kilpailu ylitti uutiskynnyksen ainakin paikallisesti. Tuomo ja Henkka lehdistön tentattavana. Antti räpsi nämä kuvat, joten ei itse sitten esiinny niissä.

Täytyypä lähteä takaisin koulunpenkille korottamaan voimistelun arvosanaa. Vaikka kyllä urheilutoimittajan virkakin on ihan kunniallista hommaa. No on on!

gonzoili Sampo