European Pinball Championships 2005, Zwanenburg, Hollanti

Flipperin euroopanmestaruus katsottiin tällä kertaa Silverstone-nimisessä puuhamaassa.

Paitsi flippereitä, täällä on mahdollisuus myös mikroautoskabaan tai lasersotaan. Löytyy noin Amsterdamin ja Haarlemin puolestavälistä. Ihan viihtyisä paikka poiketa vaikka muutenkin, jos sattuu liikkumaan siellä päin.

Kilpailupuoli oli järjestetty ei nyt ihan oikeasti keskiaikaiseen ritarisaliin, mutta flippereiden ja keskiajan yhdistelmä oli kuitenkin aika metka.

Vapaasti pelattavat pelit taas olivat varsinaisen pelihallin puolella.

Pelaajien ja muunkin yleisön fyysisestä ja vähän henkisestäkin hyvinvoinnista huolehti kohtuullisen hyvin varustettu baari. Kyllä sen antimilla ainakin hengissä pysyi.

Vanhoillakin koneilla pidettiin erikseen pienimuotoinen skaba.

Pääturnauksen häiritseminen oli ankarasti kielletty. Härmän saavutukset jäivät näissä kisoissa aika vaatimattomiksi, ainoa edustajamme laitettiin laulukuoroon jo 5 peliä käsittäneen karsintakierroksen jälkeen.

Sen sijaan Ruotsi jylläsi joukkuekilpailun voitolla ja tässä varsin lupaava nuori pelimies Linus Jörenbo ottaa semifinaalissa Monster Bashillä luulot pois vastustajalta.

Ei tämä nyt niin kai sentään huono laite ole, että se olisi takkapuiksi menossa, vaikka Stern onkin.

Pelaanks mä nyt sitten tällä? Vaikka Linus hallitsikin 5 pallon pelinä pelattua finaalia aina kolmanteen palloon asti, niin näin vain kävi, että Hollannin Roy Wils venyi lopulta voittoon.

Tuore flipperin euroopanmestari.

Tämän miehen pelityylistä ei voi erehtyä. Albert Nomdenin tyylinäyte semifinaalissa Roy Wilsiä vastaan.

Todellinen flipperiharrastaja tulee paikalle vaikka mikä olisi.

Tämä haukku taitaa olla varsinainen flipperihörhö, koskapa se oli viime vuonna DPO:ssakin.

Kovin on tuulinen ilma, taidanpa pysytellä sisätiloissa. Mitähän tuo mekaanikko tuolla oikein huitoo?

Koprofageille suunniteltu keskieurooppalainen vessanpönttö. Mökäleet jäävät siihen ikäänkuin tarjottimelle odottamaan huuhtelua. En mitenkään keksi, mitä hyötyä moisesta muotoilusta on, ellei sitten ole tarkoitus ottaa näytettä. Muistuupa mieleeni tarina tällaisesta pytystä hurjilta nuoruusvuosiltani, mutta se on kyllä ihan liian karmea tähän laitettavaksi.

On taidettu joskus Hollannissakin suunnitella hedelmäpelejä virkamiestyönä.

gonzoili 24.5.2005 Sampo.